Till senaste kommentaren

Åldersgräns på Systembolagets hemsida

Det här är kanske en fråga som ni fått ställd till er rätt ofta men jag undrar ändå om ni har någon mer motivering till er fråga om man är över eller under 20 år vid besöket av er hemsida än symbolpolitiska? Orsaken till att besöka er hemsida kan ju vara en annan än att köpa alkohol. Begränsningen för köp av alkohol, hoppas jag på, sker på ett mer verkningsfullt sätt än att fråga om ålder vid själva köptillfället. Som jag ser det skulle en information om det åldersgräns som gäller i Sverige och bakgrunden till denna inställning vara mer verkningsfull i förhållande till minderåriga (i detta fall personer under 20) än en fråga som det går att ljuga på utan någon konsekvens. Er hemsida är ju också en möjlig plattform för att föra ut information om alkohol och dess inverkan på människan. En möjlighet som går förlorad när man nekar besökande som kanske som mest skulle behöva den informationen.    

Jag lämnar er fritt att hantera tankarna ovan som ni önskar, det vill säga om ni så önskar står det er helt fritt att fullständigt bortse från dem 😀
Visa bästa svaret

Kommentarer

  • Systembolaget.se är numera en renodlad sida för produkt- och prisinformation och av den anledningen har sidan en lagstadgad åldersgräns. Information om Systembolaget, vårt uppdrag, alkoholproblematik, historia, företagsfakta med mera finns på denna sida: www.omsystembolaget.se.
    Systembolagets kundtjänst
    Bästa svaret
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.