Till senaste kommentaren

Beställa vara som finns i annan webbutik

Hej,

Jag surfar runt på olika sidor runt vin, en del på webbutiker som säljer till privatperson. Jag har beställt vinlådor på några av dom, en del har kommit till dörr och några har jag hämtat ut i era butiker. Jag har två frågor runt vin och möjligheten att beställa.

1. Jag har hittat ett vin på Winefinder.se och undrar om det går att beställa på Systembolaget? Jag kan beställa från dem men de levererar bara lådor med vin om jämna 6-tal (hel eller halv låda) och jag skulle vilja köpa bara 2 flaskor. Jag frågade en person i PK-butiken i lördags men hen hade ingen aning om ifall det gick och i så fall hur.

2. Då jag och min fru bodde på Clarion i Uppsala för en månad sedan så åt vi på deras restaurang. Det är en kedja som drivs via dom och Marcus Samuelsson. Han har ett "eget" vin som vi provade. Går det att beställa via Systembolaget?

Jag har nämligen för mig att om det finns på restaurang eller liknande i Sverige så kan det också gå att beställa. Jag kan naturligtvis ha fel, men jag hoppas jag har rätt 😀

Tacksam för svar!

Kommentarer

 • Hej Oscar!

  Om du vill köpa en vara som inte finns i Systembolagets sortiment, kan du göra en förfrågan om privatimport. Det gäller varor som varken finns i Systembolagets ordinarie sortiment eller beställningssortimentet.
  Här kan du läsa om hur det går till att göra en privatimport: https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/

  När du registrerat en förfrågan skickar vi en offertförfrågan till den leverantör du har uppgett. Så snart vi fått svar från leverantören skickar vi en offert till dig via mejl. Offerten inkluderar alla omkostnader. I vissa fall kräver leverantören att man beställer ett minimiantal. Du väljer att acceptera eller avböja offerten. Om du avböjer, stänger vi ditt ärende och du behöver inte betala något. Vanligtvis är handläggningstiden mellan tre veckor och två månader.

  Systembolaget tar inte ut någon extra avgift för denna hantering - handelsmarginalen är densamma som för övriga produkter som Systembolaget säljer.
  Systembolagets kundtjänst
 • Hej!
  Jag skulle vilja beställa från Richland Rum i Brunswick, USA. Är det möjligt via Systembolaget?
  Mvh Anders
  Anders Holmberg
 • Hej Anders!

  Du behöver fylla i en privatimportförfrågan om detta. Utifrån dina uppgifter tar vi kontakt med dem och hör om de är intresserade av att sälja till dig som privatperson.

  https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/

  /Staffan
  Systembolagets kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.