Till senaste kommentaren

Dryck som inte längre finns i sortimentet?

Hur väljs dryckerna som ska finnas i systembolagets sortiment? (inte butikerna utan i beställningssortimentet)
Kan man påverka detta på något sätt? Flera utav mina favoritdrycker har tidigare funnits i sortimentet men är nu borttagna.

Kommentarer

 • Hej Jonathan!

  Beställningssortimentet ägs och styrs av våra cirka 1500 olika leverantörer som verkar på den svenska alkoholmarknaden.

  De bestämmer vad de vill lansera och sälja helt och hållet. Eller om de vill sluta sälja en produkt för att det exempelvis inte är tillräckligt lönsamt för dem längre. Systembolaget har ingen påverkan alls på vilka varor som säljs i beställningssortimentet.

  Om du vill tipsa, föreslå eller önska att en viss produkt ska gå att köpa hos Systembolaget, ska du alltså vända dig till en eller flera leverantörer med ditt förslag eller önskemål.

  Om de tror på affärsidén att importera en viss produkt som du önskar och sälja i Sverige, kommer de sannolikt att nappa på ditt förslag.

  Om man önskar beställa drycken utan att försöka få in den i Beställningssortimentet så kan man skapa en förfrågan om detta via våra kollegor på Privatimport.

  Genom att skicka in en förfrågan på önskad dryck så kan våra kollegor hjälpa till med att få fram en unik offert på den önskade drycken, allt om hur Privatimport fungerar samt formuläret för en sådan förfrågan hittar du via denna länken:
  Vi hjälper dig med din privatimport | Systembolaget

  Ha en fin dag!
  Systembolagets kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.