Till senaste kommentaren

Importera en vara som inte finns i Systembolagets sortiment.

Hej!

Jag var nyligen i USA och därifrån tog min familj med en flaska Captain Morgan Pineapple Rum. Jag vill beställa flera, men jag är inte särskilt insatt i import av sprit, så vet inte riktigt hur jag ska göra.

Varan köptes på "ABC Fine Wine & Spirits", och jag hade bara tänkt importera 2 eller 3 flaskor, men känns som att fraktkostnaderna och diverse kostnader är anpassade för större beställningar till exempelvis restauranger. Är också osäker på vem som är leverantören då flaskan köptes i butik.

Så om jag nu bara vill beställa 3 flaskor Captain Morgan Pineapple Rum, är det bäst att göra det via er privatimport, eller finns det något annat sätt ni skulle rekommendera?

Mvh
Daniel
Daniel Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Varor som inte finns i vårt sortiment kan vi hjälpa dig att försöka privatimportera. Du kan läsa mer om denna tjänst på vår hemsida. https://www.systembolaget.se/bestalla-drycker/privatimport/ 

    Däremot är det alltid upp till leverantören att avgöra om de vill sälja, samt i så fall hur få. I regel är de inte intresserade om det gäller mindre än ett kolli. I detta fall heter den svenske importören Diageo Sweden AB. Prova att kontakta dem, och fråga om de tror att en förfrågan på ett fåtal flaskor skulle vara möjlig.
    Systembolagets kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.