Till senaste kommentaren

Kan jag be mitt Systembolag neka mig att köpa om jag har alkoholproblem?

Jag försöker sluta dricka. Är det möjligt att be Systembolagen i min närhet att inte sälja till mig? Hur går det i så fall till?
Anonym

Kommentarer

 • Hej!

  Tack för att du hör av dig till oss.

  Jag förstår verkligen ditt problem och att tanken på att det som du föreslår skulle hjälpa dig. Men vi har inte den möjligheten, men jag vill gärna ge dig några andra tips.

  Att du uppmärksammat att du har ett problem är väldigt bra, det är det första steget till en förändring. Personligen blir jag berörd av det du berättar och det jag kan göra är att dela med mig av länkar och informationsmaterial som vi har.

  Mitt främsta råd är att du tar professionell hjälp runt detta. Din vårdcentral kan hjälpa dig, men det finns också ett antal organisationer som jobbar med alkoholproblem och där du kan vara anonym.

  Vill du direkt kontakta någon av dessa för råd och stöd har du denna länk:

  Hjälp och stöd

  Kom ihåg att dessa organisationer hjälper dig oavsett hur stort ditt problem är. Det viktiga är att få hjälp med att situationen inte förvärras.  Men även hjälpa till med vägen tillbaka om det behövs.

  Allmänt om alkohol och hälsa på vår hemsida som du kan söka vidare på:

  Om alkoholbruk och beroende

  Jag önskar dig ett stort lyckat till med detta och jag är glad över att du tagit kontakten med oss. Det är som jag skrev tidigare väldigt bra att du insett att du har vissa problem. Det är nyckeln till förändring och förbättring.

  Allt gott till dig och hör gärna av dig igen om du har fler frågor runt det här.

  Vänliga hälsningar


  Torbjörn
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.