Vad ska jag dricka till hummer?

Hej!

Tänkte äta hummer på nyår, vad ska jag dricka till?

Kommentarer

 • Hej Anna!

  Hummer är en populär rätt, bland annat till nyår och det finns olika tillagningssätt där dryckesvalen varierar en del. När det gäller dryckesvalet är det vitt vin eller mousserande som gäller, och även vissa ölsorter.

  Om du klickar på rubriken kommer du till vår sida ”Vad passar till?” Där får dur dryckestips direkt.

  Naturell
  Den har en liten sötma vid sidan av sältan. Dessutom finns också mycket av grundsmaken umami. Ofta serveras den med någon lite fetare sås som exempelvis aioli.
  Ett vitt vin med en liten sötma och med syra blir utmärkt till detta.
  Givetvis blir ett mousserande vin utmärkt till också.
  Ett veteöl eller ljus lager utan för mycket beska är också en bra kombination.

  Gratinerad
  Här kan det vita vinet vara en lite kraftigare, även med en viss fatkaraktär blir bra till. Ett vin inom smaktypen ”fylligt och smakrikt” med en aning fatkaraktär är en härlig kombination. Exempelvis viner från Bourgogne i Frankrike. Mousserande viner bör vara lite mognare, gärna med ord som ”brödighet” i beskrivningen. Lite kraftigare öl fungerar bra, gärna under kategorin ”blond ale” eller liknande.

  Hummersoppa
  Denna soppa kan göras på många sätt, men det är en mustig soppa, som passar med fylligare vita viner, ur ”fylligt och smakrikt”. Särskilt om cognac finns i soppan och brödkrutonger serveras till.
  Lite lättare varianter kan kombineras med friska och fruktiga viner, gärna med lite sötma. Men glöm inte att de bör ha syra som lättar upp! (klockvärde 9-10)

  Alkoholfria dryckesval finns till alla dessa. Bra mousserande finns, likaså vita viner och öl.


  Systembolagets kundtjänst
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.