Varför är öl och mousserande vin känsligt för värme?
Hej!
Jag har varit med om att drycker med kolsyra lätt kan "explodera" när de blivit utsatta för värme under en längre tid. Varför då?
Tack på förhand!
//Jesper
Jag har varit med om att drycker med kolsyra lätt kan "explodera" när de blivit utsatta för värme under en längre tid. Varför då?
Tack på förhand!
//Jesper
Följ inlägget
1
följare
Våra drycker bör helst inte utsättas för varken värme eller solljus. Något att tänka på om du handlar hos oss i sommarvärmen och lämnar dina inköp i bilen.
Särskilt känsliga för värmen är mousserande drycker och drycker med kolsyra, som till exempel öl. Blir värmen för hög i bilen kan flaskan explodera.
Ett tips är att ta med kylbag att bära hem drycken i, eller att göra ditt dryckesinköp sist på shoppingrundan.
Jag hoppas du i framtiden slipper sådana här obehagliga överraskningar och allt städjobb efteråt.
/Staffan