Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vid vilken temperatur fryser vin och sprit?

Vin fryser tidigare än man tror. Vin med låg alkoholhalt (cirka 7 % vol.) börjar frysa redan vid -3ºC. Vin med högre alkoholhalt (cirka 12 %) fryser vid -6ºC. Starkvin (cirka 20 %) fryser vid -10 ºC och sprit på 40 volymprocent vid cirka -20ºC.

I moderna och effektiva frysar kan nedfrysningen gå snabbt. Innehåller drycken fasta partiklar, eller om det är en liten spricka i glaset, går processen ännu snabbare.

Att hälla i sig nästan 20 grader kall sprit är inte att rekommendera. Vill man ha sin snaps kall är det bättre att kyla flaskan försiktigt och istället lägga snapsglaset i frysen.
Systembolagets kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.