Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilka alkoholhaltiga drycker kan en glutenintolerant dricka?

Gluten är ett protein (äggviteämne) och finns i de flesta sädesslag. Alkoholdrycker som innehåller högst 0,3 procent gluten räknas som glutenfria. I vårt sortiment är det främst öl och vissa spritdrycker som är framställda av spannmål.

Laboratoriemässigt är det mycket svårt att påvisa gluten i sprit, men då vodka, brännvin, gin har vete som råvara, och whisky har korn, kan inte ändå säkert säga att de är helt glutenfria.Det är dock extremt svårt, (vissa säger omöjligt), för gluten att följa med i destillationsprocessen. Är man känslig är det säkrast att helt undvika drycker där spannmål ingår som råvara. Det är bäst att fråga sin läkare.
Garanterat glutenfria drycker är vin, sherry, portvin, madeira, cognac, armagnac, brandy, grappa och rom.

Tänk även på att alkohol - även i låg koncentration - kan förvärra ett akut sjukdomstillstånd.
Systembolagets kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.