Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Vilket sortiment har Systembolaget? Hur många drycker finns det?

Ordinarie sortiment: Står för ungefär 96 procent av försäljningsvolymen och 94 procent av försäljningsvärdet. Sortimentet köps in via offertförfrågan och blindprovning. Läs mer om inköpsprocessen här.

Tillfälligt sortiment (Som tidigare hette små partier): Det tillfälliga sortimentet väljs idag ut av våra inköpare. Sortimentet består av drycker i en högre prisklass, som produceras i mindre mängd och som har renommé.

Tillfälligt sortiment kommer bestå både av drycker som köps in likt små partier görs idag och drycker som köps in i större volymer. Dryckerna i större volymer köps in efter både offertförfrågan och blindprovning. Inför blindprovningen görs ett urval av de mest intressanta offerterna med hänsyn främst tagen till pris, kvalitet och producentens anseende.

Webblanseringar: Vissa drycker vi lanserar går bara att beställa på systembolaget.se. Det är drycker där efterfrågan bedöms vara extra stor i relation till tillgången. Dryckerna släpps torsdagar klockan 10:00.

Beställningssortimentet: Består av drycker som vi inte har provat eller kvalitetssäkrat. Här kan våra leverantörer välja att lista vilka drycker de vill. Går att beställa på systembolaget.se.

Vi har även sortiment för lokala och småskaliga drycker samt säsongsdrycker. Läs om alla våra sortiment.


Systembolagets kundtjänst Rapportera olämpligt innehåll
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.